Ο Σύλλογος

Το Μάιο του έτους 2007 μια παρέα φίλων με κοινό ενδιαφέρον την αγάπη τους για τον ραδιοερασιτεχνισμό δημιούργησαν τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (Σ.Ε.Ρ.).

Θέλοντας λοιπόν να συμβάλλουν στην προσπάθεια για την ανάπτυξη και διάδοση του hobby, δημιούργησαν ένα « στέκι» στην οδό Κασσάνδρας 22, ο οποίος έγινε χώρος συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών, τεχνικών γνώσεων, συναισθημάτων και σκέψεων.

Ο χώρος αυτός διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του ραδιοερασιτέχνη, αδειούχου και μη και εξοπλίσθηκε με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, ώστε να έχουν όλοι ανεξαιρέτως την πραγματική εικόνα των εργαλείων του ραδιοερασιτέχνη και των τεχνικών που χρησιμοποιούνται στις μεταξύ τους επαφές.

Οι ανάγκες για προσαρμογή στις σύγχρονες τεχνολογίες, επέβαλε την εγκατάσταση ταχύτατου δικτύου με ταυτόχρονη πρόσβαση πολλών χρηστών στο INTERNET. Η εφαρμογή των αρχών του ραδιοερασιτεχνισμού γίνεται μπροστά σε πλήρως εξοπλισμένο shack υπό την καθοδήγηση έμπειρων χειριστών οι οποίοι διδάσκουν στους νέους της μεγάλης μας παρέας για τη σωστή συμπεριφορά των ραδιοεπαφών.

Οι δραστηριότητες γίνονται μέσα σε ένα απόλυτα κλιματιζόμενο και εξαεριζόμενο περιβάλλον ώστε να νιώθουν άνετα όλοι οι συνάδελφοι καπνιστές και μη. Ο χώρος μας είναι άνετος και φιλόξενος με αποτέλεσμα την άνετη παραμονή των μελών – φίλων μας στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας. Από την αρχή της λειτουργίας του , ο σύλλογός μας, έχει επιδείξει ένα μεγάλο έργο σε όφελος όλων των ραδιοερασιτεχνών της Ελλάδος , φτιάχνοντας ένα Πανελλήνιο δίκτυο επαναληπτών και αναμεταδοτών.

Η επιτυχία του ΣΕΡ όπως λοιπόν αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι αντιστρόφως ανάλογη της χρονικής του παρουσίας στα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα της πατρίδας μας και δείχνει ότι στη συνέχεια θα μας βρείτε πρωτεργάτες σε κάθε νέα τεχνολογική τομή, όπως επίσης πιστεύουμε ότι και με τη δική σας συμμετοχή θα δημιουργήσουμε ένα υγιές “φυτώριο” για την ανάπτυξη του ραδιοερασιτεχνισμού…

Τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στην Αθήνα στην οδό Κασσάνδρας 22 & Σπύρου Πάτση και οι συγκεντρώσεις των μελών πραγματοποιούνται κάθε Τέταρτη από 17:00 έως 21:00. Τηλέφωνο 2104910254 & 6943071164